ALLMÄNNA KÖPVILLKOR TRENDENSER AB

 

GENERELLT

Dessa allmänna villkor (”Allmänna Villkor”) gäller för dina köp på och användning av vår webbutik på https://trendenserandfriends.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Trendenser AB, org.nr. 556839-8761 (hädanefter ”Trendenser”).

 

BESTÄLLNING

För att kunna handla varor på Trendenser behöver du vara 18 år eller äldre.

Innan du slutför din beställning och betalar kan du granska din order och göra ändringar i din varukorg.

 När du lägger en beställning godkänner du Trendensers Allmänna Villkor och integritetspolicy.. Beställningar som görs är bindande.

Avtal om köp träffas först när du mottar en orderbekräftelse från Trendenser via e-post. Orderbekräftelsen skickas till den e-postadress du har uppgett. I denna finner du information om betalning, produkter, pris, leveransadress och fraktkostnad. Vid eventuella felaktigheter i pris, kostnader för frakt eller leveranstid förbehåller Trendenser sig rätten att korrigera detta i efterhand. Du bör alltid kontrollera att din bekräftelse stämmer. Vid fel i orderbekräftelsen kontakta oss omedelbart på info@trensenserandfriends.se.

Vi reserverar oss för möjliga felaktigheter i produktinformationen och för att produktbilder inte alltid återspeglar produktens exakta utseende eller kulör. Det finns ingen allmän garanti för produkterna vi säljer.

 

PRISER OCH BETALNING

Priserna anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Det är priserna som visas vid köptillfället som tillämpas vid fakturering och debitering. Vi reserverar oss för prisändringar från leverantörer och för eventuella felangivelser av pris i webbshopen som orsakas av mänskligt handhavande eller tekniska problem och driftsstörningar utom vår kontroll.  

Våra presentkort gäller enbart i den fysiska butiken på Storgatan 10 i Kungsbacka och dessa kan inte användas som betalningsmedel i vår webshop, ej heller lösas in mot kontanter. Presentkorten är giltiga 1 år efter inköpsdatum.

Avgifter för frakt och betalavgifter tillkommer och framgår vid betalning. De baseras och beräknas på de varor du köper samt på våra kostnader för detta vid tillfället du lägger din order och de kan därför skilja sig åt mellan olika köptillfällen.

 

LEVERANS

Angivna leveranstider är ungefärliga och beroende av val av fraktalternativ. På beställningsvaror anges beräknad leveranstid på respektive produkt. Fraktvillkor finns angivna vid beställning beroende av valt fraktalternativ.

Om en leverans är försenad eller inte kan skickas på grund av lagersaldo eller andra skäl kommer du informeras om detta. Om köpet inte avser beställningsvaror / made to order har du rätt att avbeställa och/eller återbetalas för köpet utan extra kostnad.

Om du inte hämtar ut ditt paket från postombud eller vid utebliven hemleverans orsakad av dig kommer ditt paket per automatik att skickas tillbaka till vårt webblager. Du kommer då bli debiterad för kostnaden för returfrakt och administrativa kostnader.

Leveranser lagda på en helg skickas tidigast nästkommande vardag. Under semestertider kan leveranserna dröja längre än vanligt och skickas då enligt särskilt angivna leveranstider.

Om du vid mottagande av paketet upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad ska det reklameras omgående till fraktbolaget. Om du upptäcker att innehållet är skadat eller om varor saknas är du skyldig att kontakta kundtjänst med angivande av ordernummer och ärendenummer från paketombudet senast inom tre dagar från mottagandet av paketet.

 

RETUR OCH ÅNGERRÄTT

Som konsument har du rätt att ångra ditt köp mot uppvisande av giltigt kvitto. Om du vill utöva din ångerrätt ska du skriftligen kontakta kundtjänst senast 14 dagar från det att du mottagit dina varor. I meddelandet ska det tydligt framgå att du ångrar dit köp. Du kan även använda Konsumentverkets standardblankett: https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2022-konsumentverket.pdf

Vid retur ska varan vara oanvänd, i dess originalförpackning och i oskadat skick. Du står själv för returfrakten, vilken korrigeras mot återbetalning för returen. Vid returtransporter bär du det ekonomiska ansvaret om produkterna blir skadade eller inte kommer fram. Återbetalning av ordersumman görs efter godkänd retur.

Observera att ångerrätten inte gäller för så kallade specialbeställda varor som är producerade eller särskilt anpassade efter kunds anvisningar. Ångerrätten gäller heller inte för livsmedel eller hudvårdsprodukter samt andra varor som pga hygienskäl är plomberade om du har brutit plomberingen. Ångerrätten gäller inte för företagskunder.

 

REKLAMATION

Skulle en produkt som du har beställt vara trasig eller felaktig har du enligt konsumentköplagen rätt att reklamera varan inom tre år mot uppvisande av giltigt kvitto eller betalningsunderlag. Produkt som skadats till följd av slitage eller handhavandefel omfattas inte av reklamationsrätten. Vi tar inte ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av varan.

Kontakta kundtjänst för att påbörja ett reklamationsärende. Reklamation ska göras inom skälig tid från det att du upptäckt felet. Om felet inte går att reparera eller om produkten inte längre är tillgänglig har du rätt till full återbetalning inklusive frakt- och returkostnader.

 

FORCE MAJEURE

Vid händelse av force majeure, exempelvis krig, eldsvåda, naturkatastrof, strejk, väsentliga inskränkningar i leveranser eller därmed jämställd omständighet som ligger utanför Trendensers kontroll vid tiden för köpet, har både du som kund och Trendenser rätt att, helt eller delvis, häva avtalet utan skyldighet att fullfölja några förpliktelser eller betala skadestånd.

 

RÄTTIGHETER

Alla immateriella rättigheter, inklusive upphovsrätt till Trendensers webbplats och dess innehåll, tillhör Trendenser. Webbplatsen och dess innehåll får inte distribueras eller kopieras, annat än för personligt bruk, utan skriftligt medgivande från Trendenser.

 

PERSONUPPGIFTER

Eventuella personuppgifter som Trendenser kommer att behandla med anledning av ditt köp kommer ske i enlighet med Trendensers integritetspolicy. Läs mer här: https://trendenser.se/privacy-policy/

 

ÄNDRINGAR

Trendenser förbehåller sig rätten att när som helst ändra de Allmänna Villkoren. En ändring av de Allmänna Villkoren påverkar inte de villkor som du bundits av vid tiden för ditt köp.

 

TILLÄMPLIG LAG

Svenska lag ska tillämpas på dessa Allmänna villkor.

 

Let's become friends!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få information, erbjudanden och nyheter först av alla. 
Godkänn vår personuppgiftspolicy*
Information & länkar
Betala snabbt & säkert
louis reingold is the world's best human